We zijn verheugd je te mogen melden dat Dierenrijk weer open is voor publiek. Voor meer informatie klik hier.

Indische wandelende tak

Algemene informatie

Wetenschappelijke naam
Carausius morosus
Leefgebied
kustgebieden in India
Voedsel
bladeren
Levensduur
3 jaar
Gewicht
onbekend
Aantal eieren
onbekend
Broedtijd
2 – 9 maanden
IUCN-status
niet onderzocht
EEP?
nee

Geen man nodig

Vrouwtjes van de Indische wandelende tak hebben geen mannetje nodig om eitjes te leggen. De jongen die uit de eitjes komen, zijn allemaal vrouwtjes. Het is eigenlijk niet bekend of er in het wild wel mannetjes leven.

Verstoppertje spelen

Een wandelende tak kan zichzelf niet heel goed verdedigen. Als er gevaar dreigt maken ze gebruik van hun uiterlijk. Ze doen alsof ze een tak zijn! Ze houden zich dan helemaal stijf met hun poten langs hun lijf. Soms bewegen ze nog een beetje heen en weer, alsof ze door de wind bewogen worden.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier.

“Er zijn meer dan 2.500 verschillende soorten wandelende takken.”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma