Afrikaanse leeuw

Algemene informatie

Leefgebied
Afrika, ten zuiden van de Sahara
Levensduur
10 tot 15 jaar oud
Gewicht
126 tot 272 kilo
Aantal jongen
1 tot 6 jongen
Draagtijd
3,5 maanden

Wilde manen

Zie je mijn manen? Ik ben een mannetje. Een vrouwtjes leeuw noem je een leeuwin.

Vrouwtjes jagen

Toen ik ongeveer 2,5 jaar oud was, verliet ik de familiegroep waarin ik ben geboren. Samen met mijn 2 broers zwerf ik over de vlaktes. Misschien kunnen we later de leider bij een groep leeuwinnen verjagen en zo onze eigen familie stichten. Voor een paar jaartjes dan. Zo gaat dat bij ons. Bij een leeuwinnen familie zijn 1 tot 4 mannen de baas, totdat zij verjaagd worden door nog sterkere mannen.

Brullen

Een leeuw brult harder en het geluid is lager dan dat van een leeuwin. Vanaf het moment dat ik 1 jaar oud was, begon ik te oefenen met brullen. Kilometers ver is het te horen. Het betekent: hier ben ik!

“Vanaf het moment dat ik 1 jaar oud ben, begin ik te oefenen met brullen. Kilometers ver is het te horen.”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma