Tyrannosaurus Rex

Algemene informatie

Tijdperk
Laat Krijt
Leefgebied
Noord-Amerika
Voedsel
Vooral andere dinosauriërs

Wist je dat?

De Tyrannosaurus Rex is gevonden met bijtafdrukken van een soortgenoot in zijn nek? De huid van de T. rex bedekt is geweest met schubben? Sommige wetenschappers denken dat hij, op sommige plekken van zijn lichaam, ook veren had. Dit zouden er niet veel zijn geweest vanwege de kans op oververhitting.

Informatie

Deze dino ken je vast wel! In dinofilms is Tyrannosaurus rex vaak de grote boosdoener en dit is niet zonder reden! Met een lengte van 12 meter en gewicht van 6000 kilo was hij een van de grootste en angstaanjagende dinosauriërs! Hij was zó sterk dat hij (bijna) elk ander dier kon overmeesteren. In zijn enorme kaken was ruimte voor zeker 50 krachtige tanden. De grootste tanden waren soms wel 18 centimeter, hiermee kon hij een dodelijke beet uitdelen. Met zijn bijtkracht zorgde T. rex ervoor dat hij zelfs van grote dino’s de botten kon versnipperen/kraken.

Sta oog in oog met deze nieuwe bewoner van Dierenrijk tijdens de Dino weken van 29 maart t/m 26 mei 2024. Kom hier meer te weten. Je bezoekt de Dino weken met een regulier Dierenrijk ticket.

“Betekenis van de naam: Koning van de tyran-hagedis”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma