Praktische informatie

Rolstoelgebruikers

Dierenrijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt een enkele helling tegenkomen, omdat het landschap is aangepast aan de leefomgeving van de dieren. Medewerkers van Dierenrijk zijn echter altijd bereid je te helpen. Dierenrijk beschikt over enkele rolstoelen. Wij adviseren je deze vooraf telefonisch te reserveren via 0492-668 240. Het rolstoeltoilet bevindt zich in het entreegebouw.

Blindengeleidehonden en hulphonden

Blindengeleidehonden en hulphonden worden alleen toegelaten als ze ingeënt zijn. Het doorloopverbijf van de ringstaartmaki’s en rode vari’s is niet toegankelijk voor honden. De honden dienen altijd kort aangelijnd te zijn. Begeleiders van hulphonden kan gevraagd worden hun legitimatiebewijs te laten zien.

Huisdieren

In het park zijn geen huisdieren toegestaan. Dit in verband met de veiligheid van jouw huisdier en de dieren in het park. Het is wel mogelijk om een huisdier tijdelijk achter te laten in de kennel bij de receptie. Je dient dit vooraf telefonisch te reserveren via 0492-668 240.

Bolderkarren

In Dierenrijk zijn bolderkarren te leen. Ze zijn mee te nemen voor je wandeling door het park op basis van beschikbaarheid. De bolderkar werkt via een muntslot waar je een muntstuk van € 2,00 in moet doen.

EHBO

De receptie is tevens een BHV (Bedrijfshulpverlening)-post, daarnaast zijn er verschillende BHV’ers in het park aanwezig.

Toiletten

Dierenrijk beschikt over drie toiletpunten: In het entreegebouw, bij de speeltuin van de olifanten en halverwege de route bij Snackpunt De Halte.

Baby’s

Alle toiletpunten zijn voorzien van een verschoonruimte voor baby’s. In Restaurant Smulrijk en bij Snackpunt De Halte is er een mogelijkheid om babyvoeding op te warmen.

Betalingsmogelijkheden

Bij de gastenservice, in de horecaverkooppunten en in de souvenirshop kun je betalen met contant geld, met pin en Master-, Visa- en de Maestrocard.

Roken

Dierenrijk is een rookvrij park.

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma