Kameel

Algemene informatie

Leefgebied
in het wild alleen nog in de Gobi-woestijn in Mongolië en China
Voedsel
gras, kruiden en dunne takjes van struiken en bomen
Levensduur
20 jaar, maar soms 50 jaar
Gewicht
300 tot 600 kilo
Aantal jongen
1 tot 2 jongen
Draagtijd
12 tot 13 maanden

Bedreigd

In Mongolië en China zijn nog maar 950 wilde kamelen in de natuur. Dat is weinig! Wilde kamelen worden met uitsterven bedreigd. Het leefgebied wordt gebruikt voor industrie. De graslanden worden gebruikt voor het vee van mensen. Hierdoor is er steeds minder land voor wilde kamelen.

Woestijnoptocht

Maar hiernaast worden door mensen over de hele wereld veel tamme kamelen gehouden. Eigenlijk ben ik een andere soort dan de wilde kameel. We worden vooral gebruikt als transportdier door de woestijn. We lopen in karavaan, met voorop een mannetje. Omdat hij het hoogste in rang is, volgt de rest hem. Wanneer een kameel loopt, schommelt hij nogal. Zit je op mijn rug, dan word je misschien een beetje ‘zeeziek’!

“Als ik loop, schommel ik nogal. Zit je op mijn rug, dan word je misschien een beetje ‘zeeziek’!”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma