We zijn verheugd je te mogen melden dat Dierenrijk weer open is voor publiek. Voor meer informatie klik hier.

Bonte muskaatduif

Algemene informatie

Wetenschappelijke naam
Ducula bicolor
Leefgebied
Zuidoost-Azië
Voedsel
fruit
Levensduur
20 jaar
Gewicht
360 tot 510 gram
Aantal eieren
1 ei
Broedtijd
23 – 25 dagen
IUCN-status
veilig
EEP?
nee

Op grote hoogte

Bonte muskaatduiven komen bijna nooit op de grond. Ze slapen in de toppen van de bomen. Soms wel 60 meter hoog. Eten doen ze ook boven in de bomen. Elke dag vliegen ze grote afstanden op zoek naar rijp fruit.

Grote hap

Bonte muskaatduiven eten bijna alleen maar fruit. Van veel vruchten slikken ze de pitten in één keer door. De grote pitten spugen ze dan later weer uit. Het vruchtvlees is er dan in de krop (een soort voor-maag) afgehaald. Kleinere pitten gaan mee door de maag en darmen en worden uiteindelijk uitgepoept.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier.

“In het wild vind je de bonte muskaatduif vaak in grote groepen bij elkaar.”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma