Zwijnshert

Algemene informatie

Voedsel
gras en bladeren
Levensduur
10 tot 20 jaar
Gewicht
30 tot 50 kilo
Aantal jongen
1 jong
Draagtijd
7 tot 8 maanden
IUCN-status
bedreigd

Gevaar

Mijn grootste bedreiging in het wild is stroperij. Er wordt veel op ons gejaagd voor het vlees. Als er gevaar is, waarschuwen we elkaar door te fluiten en te blaffen. We rennen dan allemaal een andere kant op, de dichte struiken in.

Als een zwijn

Mijn naam slaat op de manier van rennen bij alarm. Dan spring ik niet over struiken heen, zoals andere herten dat doen, maar ren ik met mijn kop naar beneden (als een zwijn dus) tussen de takken door.

“Ik ben vooral in de ochtend en laat in de middag actief”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma