Kaalkop ibis

Algemene informatie

Leefgebied
Turkije, Marokko, Syrië, Jordanië, Saudi Arabië, Eritrea, Ethiopië en Soedan
Levensduur
tot 21 jaar oud
Gewicht
1050 tot 1300 gram
Spanwijdte
120 tot 135 centimeter
Aantal eieren
2 tot 4 eieren
Broedduur
27 tot 28 dagen

Rotswand

De rotswand die je in Vogelrijk ziet, is voor ons gemaakt. Wij kunnen daar nestjes bouwen, want in de natuur broeden we op klifranden en rotsspleten. Ik broed en eet met mijn soortgenoten in een groep. Mijn snavel lijkt wel een pincet. Daarmee pik ik kleine diertjes op zoals kevers en rupsen.

Terug in de natuur

Er leven maar heel weinig van mijn soortgenoten in de vrije natuur. Dit komt vooral door het verdwijnen van goede broedplekken en plekken om eten te vinden. In Marokko gaat het gelukkig weer iets beter met ons dankzij hulp van natuurbeschermers. Vroeger leefden we ook in Europa. Dierentuinen hebben ibissen in de Spaanse en Oostenrijkse natuur teruggebracht. Vanuit Oostenrijk overwinteren we in Italië.

Vliegtuigen

Normaal zouden we de vliegroute van onze ouders leren. De uitgezette vogels hebben het van mensen geleerd die met een vliegtuig meevlogen!

“Mijn snavel lijkt wel een pincet. Daarmee pik ik kleine diertjes op zoals kevers en rupsen.”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma