We zijn verheugd je te mogen melden dat Dierenrijk weer open is voor publiek. Voor meer informatie klik hier.

Strohalsibis

Algemene informatie

Wetenschappelijke naam
Threskiornis spinicollis
Leefgebied
Australië en Papoea-Nieuw-Guinea
Voedsel
insecten
Levensduur
15 jaar
Gewicht
1,5 kilo
Aantal eieren
2 tot 5 eieren
Broedtijd
25 dagen
IUCN-status
veilig
EEP?
nee

Insecten eten

Rupsen, sprinkhanen, krekels, kevers… de strohalsibis kan er geen genoeg van krijgen! Hij besteedt ongeveer 75% van zijn tijd aan het zoeken van voedsel. De Australische boeren zijn heel blij met deze vogels, want eten alle vervelende sprinkhanen en andere insecten op die het land van de boeren kaalvreten.

Een eigen huisje

De nesten van deze vogels zijn vaak te vinden op de grond of vlak boven het water. Het nest wordt elk jaar opnieuw gebruikt. Het mannetje zoekt takjes en riet en het vrouwtje bouwt hiermee het nest. Samen broeden ze de eieren uit en zorgen voor de kuikens.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier.

“De Stohalsibis heeft zijn naam te danken aan de stroachtige veren in zijn nek. ”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma