We zijn verheugd je te mogen melden dat Dierenrijk weer open is voor publiek. Voor meer informatie klik hier.

Rendier

Algemene informatie

Wetenschappelijke naam
Rangifer tarandus 
Leefgebied
Noorden van Noord-Amerika, Europa en Azië
Voedsel
bladeren, korstmossen, paddenstoelen en kruiden
Levensduur
15 jaar
Gewicht
60 tot 320 kilo
Aantal jongen
1 jong
Draagtijd
7,5 maanden
IUCN-status
kwetsbaar
EEP?
nee

Eigen wintersportuitrusting

Het rendier heeft een hele dikke vacht. Dit zorgt voor een perfecte bescherming tegen de strenge kou. De hoeven van het dier zijn heel groot zodat hij niet wegzakt in de sneeuw. Het zijn net sneeuwschoenen.

Langeafstandlopers

Rendieren kunnen heel ver en lang lopen. Ze zoeken dan naar eten en naar gebieden waar in de lente de kleine rendieren kunnen worden geboren. Zo lopen sommige rendieren meer dan 5000 kilometer per jaar en kunnen ze wel 80 kilometer per uur rennen.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier.

“Zowel het mannetjes als het vrouwtje heeft een gewei.”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma