Dierenrijk is open! Lees al onze maatregelen voor een veilig dagje uit in de buitenlucht.

Chileense vogelspin

Algemene informatie

Wetenschappelijke naam
Grammastola rosea
Leefgebied
droge gebieden in Bolivia, Chili en Argentinië
Voedsel
insecten, kleine reptielen en kleine zoogdieren
Levensduur
5 tot 20 jaar
Gewicht
50 tot 85 gram
Aantal eieren
300 eieren
Broedtijd
30 – 37 dagen
IUCN-status
niet onderzocht
EEP?
nee

Gevaarlijk haar

Vogelspinnen gebruiken hun haren om zichzelf te verdedigen. Als er gevaar is draaien ze zich om. Ze vegen dan met hun achterpoten de haren van hun achterlijf af en schoppen ze naar de vijand toe. De haren zorgen voor jeuk en een branderig gevoel, vooral als ze in de ogen komen. Zo kunnen vogelspinnen vaak ontsnappen.

Droog

Chileense vogelspinnen leven in het zuiden van Zuid-Amerika. Daar leven ze in één van de droogste gebieden ter wereld: de Atacama woestijn. Omdat het daar overdag erg warm is, jagen deze spinnen ’s nachts. Overdag verstoppen ze zich op een koeler plekje in de schaduw.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier.

“Het gif van vogelspinnen is niet gevaarlijk voor mensen Een beet is pijnlijk, maar niet dodelijk.”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma