Video: Er zijn twee ijsbeertjes geboren in Dierenrijk!

Nuenen, 7 december 2018

In Dierenrijk is op 26 november 2018 ijsbeer Frimas bevallen van twee jongen! Het geslacht van de ijsbeertjes is nog niet bekend. Bekijk hieronder de prachtige geboortevideo.

Volg hier het laatste nieuws over de ijsbeertjes

IJsbeer Frimas is maandag 26 november bevallen in het binnenverblijf. Het eerste jong werd om 19.15 uur geboren. Het tweede jong volgde wat later, namelijk om 19.57 uur. Zowel moeder als de jongen maken het goed! De vader van de jongen is ijsbeer Henk. Hij en Frimas zorgden al twee keer eerder voor een ijsbeertweeling in Dierenrijk: Noordje & Pixel en Nicky & Simone.

Het geslacht van de twee jonge ijsbeertjes is nog niet bekend. Dit wordt pas bekend over enkele maanden. De komende maanden zullen de jongen ook nog binnen blijven en komt er geen dierverzorger aan te pas. Als alles goed gaat, kunnen de twee jongen in het voorjaar van 2019 naar buiten. Gelukkig zijn er prachtige beelden van de geboorte!

Winterslaap

Wat veel mensen niet weten is dat een vrouwelijke ijsbeer alleen in winterslaap/winterrust gaat als ze zwanger is. Frimas verbleef daarom al een tijdje in een apart binnenverblijf voor haar ‘winterslaap’, al was het in dit geval meer een winterrust omdat er voor ijsberen in dierentuinen geen noodzaak is om echt te gaan slapen om energie te sparen. Er is immers genoeg voedsel voorhanden.

Leer meer over de ijsbeer

Wist je dat de ijsbeer 7 tot 9 maanden drachtig is en dat ze vaak twee jongen krijgen?

Lees alles over de ijsbeer

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma