• Hoera! Goed nieuws, er is een olifantje op komst

Hoera! Goed nieuws, er is een olifantje op komst

Jullie hebben het vast allemaal al gehoord… Op 19 februari 2020 hebben wij bekend gemaakt dat onze olifant, Htoo Yin Aye, drachtig is. Wij zijn heel blij met dit goede nieuws en we willen jullie graag meenemen in de dracht. Ben je benieuwd hoe wij er achter zijn gekomen dat ze drachtig is en hoe een echo bij een olifant gaat? Volg de zwangerschap op de grote olifantenvoet en kom alles te weten over Htoo Yin Aye.

Volg Htoo Yin Aye op de voet

HTOO YIN AYE | Zou ze drachtig zijn?

Kijk je mee naar de eerste aflevering over onze olifant Htoo Yin Aye? De afgelopen weken hebben we urine naar het lab opgestuurd om er achter te komen of zij drachtig is. In de volgende afleveringen kun je het verloop van dit proces volgen.

HTOO YIN AYE | Ze is drachtig!

We dachten dat we er nog even op moesten wachten, maar inmiddels hebben we de uitslag van de urinetesten al ontvangen. Met supernieuws, want Htoo Yin Aye is drachtig!

HTOO YIN AYE | Controle van het kalf

Dierverzorger Sara geeft een update over de drachtige Htoo Yin Aye. Om te kijken of het kalf goed groeit is er een tijdje geleden een echo gemaakt. Gelukkig zag alles er helemaal goed uit. Een olifantendracht duurt ongeveer 22 maanden dus we gaan een spannende tijd tegemoet.

HTOO YIN AYE | Wanneer ga je bevallen?

Wanneer denk jij dat het kalf van Htoo Yin Aye geboren zal worden? 🐘 Wij hebben met een aantal medewerkers een gokje gewaagd! Wie zou er gelijk hebben…

HTOO YIN AYE | De laatste fase van de dracht

Welke voorbereidingen moeten we treffen voor de bevalling van Htoo Yin Aye en de eerste weken van het nieuwe kalf? Dierverzorger Judith vertelt jullie meer! 🐘

HTOO YIN AYE | Weet jij een mooie Aziatische naam voor het kalf?

Weet jij een mooie Aziatische naam voor onze jonge olifant? Wij denken ondertussen vast na over een naam voor het kalf en kunnen jouw hulp goed gebruiken.

HTOO YIN AYE | Groot feest in Dierenrijk!

Moeder Htoo Yin Aye is afgelopen nacht bevallen van een kalfje. Het kleintje, het geslacht is nog niet bekend, heeft de naam Rashmi gekregen. Het kleine Aziatische olifantje en zijn of haar moeder maken het goed. Deze kleine liet lang op zich wachten: moeder Htoo Yin Aye was al in december uitgerekend.  “Maar bij een olifant heb je een marge van drie maanden, dus het had ook nog maart kunnen worden”, vertelt Stephan Rijnen, hoofd dierenverzorger in Dierenrijk

Lees meer over de geboorte

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma