ZooSite-Awards voor Dierenrijk en Safaripark Beekse Bergen

Nuenen, 3 mei 2016

Dierenrijk en Safaripark Beekse Bergen (beiden onderdeel van Libéma) zijn in de prijzen gevallen in de strijd om de ZooSite-Awards. Dierentuinbezoekers beoordelen daarbij parken in de Benelux.

Dierenrijk won de felbegeerde prijs in de categorie ‘Leukste geboorte zoogdier’ met de ijsbeertweeling Nick & Simon die in november het levenslicht zag. Safaripark Beekse Bergen ging met twee Awards aan de haal. In de categorieën ‘Leukste Geboorte Niet-Zoogdier’ en ‘Mooiste nieuwe verblijf’ behaalde het Hilvarenbeekse park de meeste stemmen met respectievelijk de secretarisvogel en het in 2015 geopende onderkomen van de olifanten.

IJsberen

Voor het eerst in de geschiedenis van de ZooSite Awards eindigden twee parken exact gelijk bij het sluiten van de stemming. Dierenrijk deelt de award voor Leukste Geboorte met GaiaZOO. Dierenrijk troefde in de finaleronde met de ijsberen samen met de Limburgse dierentuin de Belgische parken Bellewaarde (twee kuifmangabeys) en Planckendael (Indische neushoorn) af en sleepte daardoor de award binnen.

Secretaris

Safaripark Beekse Bergen versloeg met de bijzondere geboorte van de secretarisvogel de collega’s van Artis (gordelstaarthagedissen), Dierenpark Amersfoort (Egyptische landschildpad) en Avifauna (grote jaarvogel).

AquaZoo Friesland

In de innovatieve categorie ‘Mooiste nieuwe verblijf’ kaapte Safaripark Beekse Bergen de prijs met het fraaie onderkomen van de olifanten weg voor de neus van de andere genomineerden AquaZoo Friesland (reuzenotters en overigens ook onderdeel van Libéma), Avifauna (Oosterse tuin), Ouwehands Dierenpark (sidderalen) en Planckendael (ringstaartmaki’s).

Negende editie

De ZooSite Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt door ZooSite: de grootste, onafhankelijke dierentuininformatie-website van de Benelux.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma