Dierenrijk zoekt eigenaars verloren fototoestellen

Mierlo, 23 november 2020

Dierenrijk is een zoektocht begonnen naar de eigenaren van twee fototoestellen die in het water op het park zijn gevonden. Waar de apparaten niet meer te redden zijn, zijn de geheugenkaarten van beide toestellen nog helemaal in tact.  

 

Dierenrijk-beverrattenverblijf-foto-verloren-camera-2018

Het beverrattenverblijf in Dierenrijk. Dit is de laatste foto die is gemaakt met de camera die in 2018 in het water is gevallen

Beide toestellen lagen in het water voor de beverratten. Ze werden gevonden tijdens onderhoudswerkzaamheden in de dierentuin. Opmerkelijk is dat ze ook allebei in de maand mei zijn verloren. Echter wel in verschillende jaren: op een toestel werd de laatste foto gemaakt in mei 2018, de ander werd in 2014 voor het laatst gebruikt.

Kinderfoto’s
Op de toestellen staan foto’s van onder andere de dieren uit Dierenrijk en kinderen. Op het toestel dat in 2014 te water raakte staan twee jonge meisjes in vrolijke zomerjurkjes met kleurrijke vestjes. Op de foto’s uit 2018 staat één meisje centraal. Het was toen duidelijk kouder tijdens hun bezoek aan het dierenpark – zij draagt een roze jas en lange witte legging onder haar blauwe rok of jurk.

General manager Chantal Ermers hoopt dat de zoekactie resultaat heeft: “Het zijn duidelijk zeer persoonlijke foto’s die waarschijnlijk echt gemist worden. Zeker de geheugenkaart die in 2018 werd verloren bevat veel foto’s – de oudste dateert van januari 2012. Ik kan me voorstellen dat daar iemand echt enorm heeft staan balen toen dat toestel in het water terecht kwam. Het zou dan ook heel fijn zijn om de beelden aan de eigenaren terug te kunnen geven.”

Mogelijke eigenaren kunnen contact opnemen met de dierentuin via het e-mailadres info@dierenrijk.nl

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma