Pasgeboren chimpansee heet Kibibi!

Nuenen, 23 november 2016

De babychimpansee die Dierenrijk precies een week geleden mocht verwelkomen heeft de naam Kibibi gekregen, wat ‘kleine dame’ betekent in het Afrikaans-Swahili. Meer dan 500 dierenliefhebbers stemden de afgelopen dagen op de website van Dierenrijk op hun favoriete naam voor de chimpansee. 

De verzorgers van Dierenrijk zijn ontzettend blij met Kibibi als naam voor de pasgeboren chimpansee. “Het is echt een passende Afrikaanse naam en Kibibi klinkt lekker vlot! Het gaat super goed met de kleine dame, ze drinkt goed en moeder Christa heeft haar begin deze week ook al voor het eerst mee naar buiten genomen”, zegt hoofd dierverzorging Stephan Rijnen.

Fotowedstrijd

Christa en Kibibi zijn nu zowel binnen als buiten zichtbaar voor alle bezoekers van Dierenrijk. Wie hen mooi op de foto weet vast te leggen kan meedoen aan een speciale fotowedstrijd op de website van Dierenrijk. Elke maand wordt een winnaar van de leukste of mooiste foto van Kibibi gekozen, die een mooi presentje krijgt en automatisch kans maakt op een heel speciale prijs: meehelpen met een voedersessie bij Kibibi wanneer ze volgend jaar haar eerste verjaardag mag vieren.

Word adoptieouder!

Door het verdwijnen van hun leefgebied en stroperij neemt de verspreiding van de chimpansee sterk af en hierdoor is de chimpansee helaas een bedreigde diersoort. Dierenrijk zet zich in voor het soortbehoud van chimpansees met behulp van Stichting Wildlife. Via deze stichting kunnen dierenliefhebbers al vanaf 90,- euro per jaar een dier in Dierenrijk adopteren, waaronder één van de chimpansees. Hiervoor krijgen adoptieouders onder andere jaarlijks een exclusief kijkje achter de schermen bij de dieren tijdens de adoptiedag. Het geld komt volledig ten goede aan de projecten van Stichting Wildlife.

Meer informatie over Kibibi, de fotowedstrijd, Stichting Wildlife en de mogelijkheden voor adoptie vind op de pagina van de babychimp. 

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma