Neushoorns vieren 1-jarig jubileum verblijf in Dierenrijk met groente-taart

Mierlo, 6 juli 2020

Taart voor de neushoorns in Dierenrijk! Precies een jaar geleden arriveerden drie Indische neushoorns in Dierenrijk en betraden zij het nieuwe verblijf. Dat is natuurlijk een mooie reden voor een feestje.

 

De drie neushoorns kregen dit weekend een groente-taart om deze mijlpaal te vieren. In het afgelopen jaar aten de drie Indische neushoorns wat af. In totaal aten ze ruim 41.000 kilo voer en produceerden ze ook ongeveer diezelfde hoeveelheid mest. Dat komt neer op het gewicht van ongeveer negentien neushoorns!
Koppel

In Dierenrijk verblijven momenteel drie Indische neushoorns: twee vrouwtjes en een mannetje. De twee vrouwtjes, Narayani en Jhansi, zijn afkomstig uit Tiergarten Berlin en keren in oktober 2021 terugkeren in Berlijn. Tegen die tijd zal er waarschijnlijk een ander vrouwtje naar Dierenrijk komen, zodat er een koppel gevormd kan worden met mannetje Gainda, die afkomstig is uit ZooParc de Beauval.De neushoorns delen het vernieuwde verblijf met drie andere soorten: nijlgaus, zwijnsherten en Visaya wrattenzwijnen. De Indische neushoorn wordt ernstig bedreigd. Aan het begin van de 20e eeuw was deze soort bijna uitgestorven, er leefden nog minder dan 200 Indische neushoorns in het wild.
Loterij

Inmiddels zijn er, mede door goede bescherming, bijna 3000 in het wild. In kader van het eenjarig bestaan van het vernieuwde verblijf organiseert Dierenrijk een speciale loterij. Bij het achterlaten van een geldbedrag en je naam, maak je kans op een kijkje achter de schermen. Het opgehaalde bedrag gaat uiteindelijk naar Stichting Wildlife. Deze stichting zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten, waaronder ook de protectie van de neushoorns.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma