IJsbeertweeling Dierenrijk mag donderdag naar buiten

Nuenen, 24 februari 2016

Dierenrijk in Nuenen maakt zich op voor een heel bijzondere gebeurtenis. Op donderdag 25 februari mag de eind november geboren ijsbeertweeling voor het eerst naar buiten. Het zijn overigens twee jongens!

Trotse moeder Frimas en haar twee kereltjes verbleven na de bevalling nog een paar maanden in het kraamhok. Na de geboorte wogen de kleintjes namelijk slechts 400 gram, maar inmiddels zijn ze flink gegroeid. Ook in de natuur blijven jonge ijsberen nog een tijdlang in het hol om pas als het wat warmer wordt en ze groot genoeg zijn, naar buiten te gaan. Donderdag zullen ze voor het eerst ook hun vader Henk zien die al een tijdje ongeduldig loopt te ijsberen.

Fokprogramma

In 2012 beviel Frimas al probleemloos van twee gezonde jongen: Noordje en Pixel. Zij verhuisden naar een andere dierentuin, wat Dierenrijk de kans gaf om door te gaan met het fokprogramma. IJsberen krijgen meestal een twee- of drieling, heel soms blijft het bij één jong.

Namen

De dierenarts constateerde onlangs dat het twee jongens betreft, dus er wordt door Dierenrijk nu nagedacht over namen voor de ijsbeerbroertjes. Die worden bekendgemaakt op het speciale kraamfeest dat plaatsvindt op 20 maart. Die dag zijn er extra feestelijke activiteiten. Bovendien krijgt iedere tweeling die zich op 20 maart aan de kassa van Dierenrijk meldt op vertoon van hun ID-bewijs het tweede entreekaartje gratis (2=1-actie)!

Fotowedstrijd

Dierenrijk houdt vanaf donderdag een fotowedstrijd rondom de kleine ijsbeertweeling. De inzender van de mooiste foto ontvangt een jaarkaart.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma