• Uitzetten van vale gier

Uitzetten van vale gier

Lees hier alles over het uitzetten van onze vale gieren in Bulgarije

Het uitzetten van gieren

Dierenrijk werkt samen met Green Balkans en Stichting Wildlife aan de herintroductie van de gier in Bulgarije. Verschillende Europese giersoorten, de vale gier, de lammergier en de monniksgier, waren in dat land geheel uitgestorven. Inmiddels zijn meerdere vale gieren uit Dierenrijk geherintroduceerd in de Bulgaarse natuur.

Wil je volgen waar onze gier Stanislav zich op dit moment bevindt? Bekijk dan de Live tracker.

Live tracker

Green Balkans Project

Green Balkans verzorgt diverse projecten voor natuurbescherming en zet zich onder ander in om de populaties van de lammergier, de monniksgier en de vale gier in stand te houden en te verbeteren. Het uitzetten van gieren uit dierentuinen is hier onderdeel van.

De organisatie zorgt er verder voor dat de omstandigheden in de leefgebieden verbeteren. Dit doen ze door bijvoorbeeld het aantal broedlocaties te vergroten en de gevaren voor de gieren te verkleinen door elektriciteitsmasten te isoleren en het gebruik van geneesmiddelen voor landbouwdieren te verminderen. Ook verzorgt Green Balkans educatie aan de jonge generatie om bewustwording te creëren.

Stichting Wildlife

De uitzetting van de vale gieren uit Dierenrijk wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Wildlife. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van bedreigde dier- en plantensoorten in binnen- en buitenland, onder andere door natuurprojecten financieel te ondersteunen en voorlichting te geven in verschillende dierentuinen, waaronder Dierenrijk. Green Balkans is een van de projecten die door Stichting Wildlife financieel geholpen wordt.

Het laatste nieuws

Klik hier voor het volledige overzicht van nieuwsberichten vanuit Dierenrijk.

Verschillende gieren

Dierenrijk heeft inmiddels samen met Stichting Wildlife en Green Balkans meerdere gieren uitgezet in Bulgarije. Volg hier de verschillende gieren:

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma