Ruim twintig levensechte dino’s te zien tijdens de Dino weken bij Dierenrijk

Mierlo, 23 maart 2023

Meer dan twintig levensechte dino’s nemen, na het succes van vorig jaar, weer hun intrek in Dierenrijk. De prehistorische reptielen zijn te zien van zaterdag 8 april tot en met zondag 4 juni in de dierentuin in Mierlo.

 

De Omeisaurus, een herbivoor van bijna 7 meter lang, begroet bezoekers al direct bij binnenkomst van Dierenrijk. De andere nog niet eerder vertoonde, imposante figuren zijn te vinden door het park heen, zoals de Gigantosaurus en Dimetrodon. Ook zullen enkele populaire dino’s van vorig jaar terugkeren naar het park.

Naast het feit dat de dino’s ontzettend indrukwekkend zijn om te zien, is de tijdelijke expositie ook leerzaam. Via educatieve borden en een speurtocht komen de bezoekers meer te weten over de prehistorische dieren.

General manager Sander van der Heul: “Het is natuurlijk erg bijzonder dat de verre voorouders van enkele dieren uit Dierenrijk tijdelijk hun intrek nemen in het park. De timing met de lente is daarin ook perfect: de vogels leggen eieren en broeden ze uit, zoals de dinosauriërs dat ook deden.”

De prehistorische figuren behoren tot de collectie van de grootste reizende dino expositie van Europa: World of Dino’s.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Dierenrijk nieuwsbrief.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma