Pinguïns feestelijk ontvangen in Dierenrijk

Mierlo, 10 februari 2020

Onder grote belangstelling heeft Dierenrijk zaterdag het nieuwe pinguïnverblijf geopend. Een kleine 200 mensen zagen hoe de dieren voor het eerst hun nieuwe verblijf konden verkennen. Een dag eerder hadden de winnaars van de ‘Loop-als-een-pinguïn-competitie’ het verblijf geïnspecteerd en versierd voor het openingsweekend. 

Er zijn in totaal 24 Humboldt pinguïns in de dierentuin op de grens van Mierlo en Nuenen. Tijdens de openingsceremonie werd meer verteld over deze in de natuur zeer kwetsbare diersoort. Ook konden bezoekers haring eten en konden kinderen glittertattoos laten zetten.

Winnaars 

De 28 leerlingen van groep 4A van basisschool de Vendelier uit Helmond hadden een dag eerder het verblijf geïnspecteerd en versierd. Zij hadden de ‘Loop-als-een-pinguïn-competitie’ gewonnen met hun filmpje over de reis van de Humboldt-pinguïns. De kinderen kregen van de dierenverzorgers een speciale rondleiding door het verblijf en mochten natuurlijk ook de nieuwe bewoners vast bewonderen. Ook maakten zij schilderijen die in het binnenverblijf komen te hangen.

“Het was fantastisch om die kinderen bezig te zien”, vertelt Chantal Ermers, general manager van Dierenrijk. “Ze waren allemaal verkleed als pinguïn en super enthousiast. En het is natuurlijk ook heel bijzonder om als enige in het verblijf te mogen komen – dit is normaal niet geopend voor bezoekers.”

Enthousiast 

Ook op de opening blikt ze tevreden terug. “Wij waren heel enthousiast over de komst van de pinguïns, maar het is ook heel fijn om te zien dat bezoekers het ook oprecht leuk vinden dat ze er zijn.”

De Humboldt pinguïn komt oorspronkelijk voor in de kustgebieden van Peru en Chili. Het zijn middelgrote pinguïns met een relatief grote kop, een zwarte rug en staart. Kenmerkend is de roze vlek rondom hun snavel. Zwemmend kunnen ze snelheden tot 50 km per uur halen.

 

 

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma