Dierenrijk kan vanaf zaterdag 16 mei de deuren weer openen voor bezoek

Mierlo, 15 mei 2020

Dierenrijk mag vanaf zaterdag 16 mei open. De eerste dagen zijn gereserveerd voor abonnementhouders en vanaf woensdag 20 mei zijn alle bezoekers weer welkom. Om de maximumcapaciteit te garanderen is bezoek alleen mogelijk na online reservering. Dierenrijk heeft dit besluit vandaag kunnen nemen na overleg met de Veiligheidsregio. 

 

Het park sloot op 14 maart de deuren in verband met de coronamaatregelen. In de tussenliggende weken heeft de dierentuin op de grens van Nuenen en Mierlo zich voorbereid op de anderhalfmetermaatschappij.

“We hebben een goed protocol geschreven en de maatregelen toegepast in het park. We hebben dit ook al uitvoerig getest met medewerkers. De resultaten zijn allemaal deze week geëvalueerd met de Veiligheidsregio en daardoor kunnen we nu met zekerheid zeggen dat we er helemaal klaar voor zijn om onze gasten een veilige, verantwoorde en vooral ook heerlijke dag uit te bieden”, vertelt general manager Chantal Ermers.

Crowdmanagers 

Gemaakte aanpassingen zijn onder andere het instellen van een vaste looproute in de dierentuin en het sluiten van binnenverblijven als stallen voor publiek. Ook worden er geen voederdemonstraties gegeven. Speciaal aangestelde crowdmanagers zullen erop toezien dat er geen groepsvorming ontstaat. De terrassen blijven ook nog even gesloten, maar bezoekers kunnen wel eten en drinken afhalen. Ook is het sanitair geopend.

Om te zorgen dat gasten anderhalf meter afstand kunnen houden, is er een maximumaantal bezoekers vastgesteld. Dat aantal zal de komende tijd stapsgewijs verhoogd worden. Om dit maximum te waarborgen moeten bezoekers zich vooraf online aanmelden en een tijdslot reserveren, dit geldt ook voor abonnementhouders en mensen die via actiepartners een kaartje hebben gekocht. Deze tijdslot-reservering zelf kost uiteraard niets.

Geen eindtijd 

“En als je eenmaal binnen bent, kan je alle tijd nemen die je wilt. Er zit namelijk geen eindtijd aan een bezoek”, verzekert Ermers. “Op deze manier kunnen bezoekers op hun eigen tempo genieten van het park en de dieren.”

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma