Zijn het Nick & Simon of toch Nicky & Simone?

Nuenen, 20 mei 2016

Bij Dierenrijk in Nuenen is twijfel ontstaan over het geslacht van de ijsbeertweeling Nick & Simon. Zouden het dan toch ‘Nicky & Simone’ zijn? Het Brabantse dierenpark roept nu de hulp van bezoekers in om die vraag te beantwoorden.

Tijdens de geslachtsbepaling in februari bleken de ‘private parts’ van Nick & Simon identiek. De in november geboren ijsbeerbroertjes werkten ook niet echt bereidwillig mee aan het onderzoekje van de dierenarts (zoals afgelopen weekeinde nog was te zien in de docusoap ‘Komt een aap bij de dokter’ op Omroep Brabant). Het was dan ook moeilijk te constateren, maar Dierenrijk ging er na de ‘quick scan’ vanuit dat het twee jongetjes waren.

Klein geschapen?

Inmiddels is voor de verzorgers en dierenarts wel duidelijk dat Nick & Simon of heel klein geschapen zijn of dat we – en dat ligt meer voor de hand – hier toch echt te maken hebben met twee ijsbeerzusjes. Nicky & Simone dus!

Meisjes = beter nieuws

Dierenrijk was heel blij met de geboorte van de twee ijsbeerjongens en de daaraan gekoppelde namen van het beroemde zangduo uit Volendam. Maar mochten het uiteindelijk toch twee meisjes blijken te zijn, dan is Dierenrijk nog blijer. Dat zou namelijk nog beter nieuws zijn voor het Europese fokprogramma waaraan het park deelneemt.

Vergelijkend warenonderzoek

Omdat de ijsbeertjes inmiddels te groot en te sterk zijn om dicht bij in de buurt te komen, zoekt Dierenrijk nu naar nieuwe methoden om het geslacht nader te bepalen. De verzorgers observeren de tweeling regelmatig. Ook bezoekers worden opgeroepen om mee te kijken en zo tijdens bijvoorbeeld het spelen, rennen en plassen te ontdekken of het jongens of meisjes zijn. Verzoek aan het publiek is ook om film- en fotomateriaal van dit ‘vergelijkende warenonderzoek’  te plaatsen op de Facebook-pagina van Dierenrijk zodat ook die beelden bestudeerd kunnen worden.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma