Pinguïnpaar legt eerste twee eieren in pas geopend verblijf in Dierenrijk

Mierlo, 30 april 2020

De eerste twee pinguïneieren in Dierenrijk zijn een feit. Een paartje broedt momenteel om de beurt hun twee eieren uit. Het is het eerste nestje in de dierentuin in Mierlo, dat in februari het pinguïnverblijf opende.

Dierenrijk begroette in februari ruim twintig Humboldt pinguïns uit twee verschillende Europese dierentuinen. Het feit dat de dieren zich al zo snel op hun gemak voelen dat ze zich voortplanten, is voor de dierenverzorgers een reden voor een rondedansje, vertelt verzorger Stephan Rijnen.

“We dachten natuurlijk al wel dat we hier een goed verblijf voor de pinguïns hadden gerealiseerd, maar het is toch altijd even afwachten hoe de dieren het zelf vinden. En dan is zo’n eerste ei, na relatief korte tijd, een hele mooie bevestiging.”

Veertig dagen
Dierenverzorgers spotten het ei vorige week bij een van de paartjes. Het duurt ongeveer veertig dagen voor een ei uit komt. Dit betekent dat het park op de grens van Mierlo en Nuenen als alles goed blijft gaan over een week of vier het eerste jong mag verwelkomen.

De Humboldt pinguïn komt oorspronkelijk voor in de kustgebieden van Peru en Chili. Het zijn middelgrote pinguïns met een relatief grote kop, een zwarte rug en staart. Kenmerkend is de roze vlek rondom hun snavel. Zwemmend kunnen ze snelheden tot 50 km per uur halen.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma