Dierenrijk verwelkomt zeldzame Indische neushoorns

Mierlo, 5 juli 2019

Dierenrijk ontvangt drie zeldzame Indische neushoorns. Voor de komst is een volledig nieuw verblijf gebouwd. Het verblijf is vanaf zaterdag 6 juli 2019 geopend voor het publiek.

Indische neushoorns

De neushoorns zijn twee dames op leeftijd en één jong mannetje. De twee vrouwtjes, Narayani en Jhansi, zijn afkomstig uit Tiergarten Berlin, het mannetje, Gainda, uit ZooParc de Beauval. De twee vrouwtjes zijn tijdelijk in Dierenrijk, in oktober 2021 zullen ze weer teruggaan naar Berlijn. Tegen die tijd zal een ander vrouwtje naar Dierenrijk komen, zodat er een koppel gevormd kan worden.

Meer over de Indische neushoorn

Hagelnieuw verblijf

Stephan Rijnen hoofdverzorger Dierenrijk: “Het nieuwe verblijf is al volledig ingericht op het huisvesten van een complete familie, waarmee dit het enige verblijf in Nederland is waar jongen geboren kunnen worden.” Verder zijn er verschillende perken gebouwd, aangezien de Indische neushoorns solitaire dieren zijn. Indische neushoorns houden erg van water, dit in tegenstelling tot de Afrikaanse neushoorns. Ook daar is het binnen- en buitenverblijf op ingericht met de aanleg van speciale waterpartijen voor de neushoorns.

Vier nieuwe diersoorten

De neushoorns worden in het verblijf vergezeld door drie andere soorten. Dat zijn Zwijnsherten, Nijlgau’s en Visaya wrattenzwijnen. Alle vier de soorten zijn nieuw voor Dierenrijk en zullen het buitenverblijf gaan delen met de neushoorns.

De Indische neushoorn en Stichting Wildlife

De Indische neushoorn wordt in het wild ernstig bedreigd. Aan het begin van de 20e eeuw was deze neushoornsoort zelfs bijna uitgestorven. Er leefden toen nog minder dan 200 Indische neushoorns in het wild. Dat kwam vooral omdat er veel op gejaagd
werd, vanwege zijn hoorn. Door goede bescherming gaat het steeds beter met deze soort. Er zijn er nu alweer bijna 3000 in het wild. Stichting Wildlife zet zich in voor projecten zoals die van de Indische neushoorns. De stichting steunt diverse natuurbeschermingsprojecten wereldwijd en stimuleert natuur- en milieueducatie en andere activiteiten het behoud en welzijn van bedreigde diersoorten in de wereld. Ook financiële ondersteuning aan diverse natuurbeschermingsprojecten wordt gegeven.

Kom ook kijken bij het nieuwe verblijf

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma