Dierenrijk: probleempje met plassende aap Pico

Nuenen, 30 maart 2016

De berberapen van Dierenrijk in Nuenen zijn momenteel niet zo in hun sas. Aap Pico plast namelijk de hele dag door in het water van de gracht rondom hun verblijf. De parkleiding van Dierenrijk heeft maatregelen aangekondigd om in ieder geval het doorlopende geplas te stoppen. Die worden aanstaande vrijdag officieel geëffectueerd.

Dat de berberapen niet blij zijn met het gedrag van hun soortgenoot, moge duidelijk zijn. Parkmanager Martin van Hees begrijpt dat wel: “De hele dag tegen een plassende aap aan kijken, is natuurlijk geen pretje. Maar daar hebben we iets op bedacht. In overleg is de afspraak gemaakt dat we zijn gepies gaan reguleren. Bezoekers kunnen daar aan mee helpen. Pico plast nu bij wijze van mascotte alleen nog als een bezoeker een willekeurig euromuntje doneert aan de Stichting Wildlife. Hoe dat allemaal precies  in zijn werk gaat, wordt ter plekke vanzelf duidelijk.”

Plassende Pico

De ‘plassende Pico’ is natuurlijk ook te vinden op de nieuwe parkplattegrond van Dierenrijk. Daarop hebben ook nieuwe bewoners als de parmawallaby’s (afkomstig uit ZooParc Overloon) en de kirk’s dik-dik een plaatsje gevonden. Ook het nieuwe chimpanseeverblijf staat al ingetekend. De nieuwe plattegrond is online te bekijken via https://www.dierenrijk.nl/plattegrond

Parmawallaby

De parmawallaby komt in het wild voor in de bossen van oostelijk Australië. Ze leven bij voorkeur alleen. Een babywallaby’tje wordt een ‘joey’ genoemd. Het jong wordt al na vijf weken geboren en is dan nog maar één centimeter groot. Na iets langer dan een half jaar, is de joey groot genoeg om uit de buidel te gaan. Op dat moment wordt vaak meteen een volgende joey geboren.

Nieuwe naam

Stichting Wildlife (voorheen ‘Vrienden van Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk’) is actief in Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk en inmiddels ook de andere Libéma-dierentuinen AquaZoo Friesland en ZooParc Overloon. Vandaar ook de nieuwe naam van de stichting. Die zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten en is ook betrokken bij allerlei activiteiten in de parken.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma