Dierenrijk en Stichting Wildlife verbinden zich aan twee lokale projecten

Mierlo, 4 november 2021

Dierenrijk is al jarenlang verbonden aan Stichting Wildlife, dat zich inzet voor diverse natuurbeschermingsprojecten, zoals Polar Bears International en Green Balkans. Via Stichting Wildlife zet Dierenrijk zich tegenwoordig ook in voor de Vleermuisopvang Oss en bijenteeltorganisatie ZwarteBij.org. 

De Vleermuisopvang Oss vangt jaarlijks rond de vijftig vleermuizen op. Het gaat hierbij om jonge dieren die hun moeder zijn kwijtgeraakt en om gewonde dieren. De opgeknapte vleermuizen worden weer uitgezet in de natuur. 

Mede dankzij de steun van Stichting Wildlife kan de Vleermuisopvang Oss onder meer de transportbakken vernieuwen en nieuwe materialen kopen. 

ZwarteBij.org
Zwartebij.org is een jonge bijenteeltorganisatie uit Limburg. De organisatie zet zich in voor de zwarte bij, de nog enige inheemse honingbijensoort in Nederland en een soort die ernstig bedreigd wordt. ZwarteBij.org heeft als doelstellingen de conservatie, teelt, selectie, promotie van en de educatie over de inheemse zwarte bij en de ontwikkeling van een duurzame imkerij. Daarnaast biedt de organisatie imkers de mogelijkheid om zichzelf bij te scholen. 

Wil je meer weten over Stichting Wildlife? Klik dan hier. 

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma