Dierenrijk blij verrast met geboorte van een kameel!

Nuenen, 31 maart 2017

In Dierenrijk is  vanochtend een kamelenveulen geboren! Moeder Faya is de trotse moeder van een vrouwtjeskameel en beiden maken het goed! De kleine kan al staan en heeft de eerste slokken drinken bij haar moeder gehaald. Moeder Faya is nu 10 jaar oud en heeft al twee jongen en dat maakt haar een zeer ervaren moeder. De verzorgers verwachten dan ook geen problemen met de opvoeding.

De vader van het jong en de andere veulens van Faya is de 11-jarige kameel Patriek. Het jong is na een draagtijd van 13 maanden ter wereld gekomen en kon al vrijwel direct lopen! Dat is belangrijk voor kamelen in de natuur, zodat ze zo snel mogelijk na de geboorte voor roofdieren kunnen vluchten. In de natuur worden kamelen helaas bedreigd door de jacht en het verdwijnen van waterbronnen.

Kamelen in Dierenrijk

Het pasgeboren veulen breidt het kamelenverblijf uit naar vier kamelen. Ze verblijft in Dierenrijk samen met haar moeder Faya, haar vader Patriek en Kusuf, een ander jong vrouwtje dat twee jaar geleden is geboren in Safaripark Beekse Bergen. De meeste kamelen verhuizen naar een ander park wanneer ze twee jaar zijn, om daar te zorgen voor nieuwe jongen.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma