Dierenrijk blij verrast met geboorte chimpansee!

Nuenen, 16 november 2016

Na een draagtijd van ruim zeven maanden is chimpansee Christa afgelopen nacht van een jong bevallen.

Moeder en haar kleine maken het goed, maar de eerste periode blijft altijd spannend omdat het jong bij de moeder moet gaan zogen. Het geslacht van de pasgeboren chimpansee is nog onbekend. In het nieuwste verblijf van Dierenrijk leven Christa en haar jong samen in een groep met drie vrouwelijke en twee mannelijke chimpansees.

Bedreigde diersoort

Dierenrijk is heel blij met deze belangrijke geboorte. Door het verdwijnen van hun leefgebied en stroperij neemt de verspreiding van de chimpansee sterk af en hierdoor is de chimpansee helaas een bedreigde diersoort. Dierenrijk zet zich in voor het soortbehoud van chimpansees met behulp van Stichting Wildlife dat het Jane Goodall Instituut ondersteunt. Dit instituut beschermt chimpansees en andere mensapen door onder meer het opvangen van chimpansees, het inzetten van anti-stroperseenheden, het trainen van rangers, het geven van publieke voorlichting en onderwijs voor lokale gemeenschappen over het beschermen van bedreigde wilde dieren, en gemeenschapsprojecten voor duurzame landbouw.

Een naam kiezen

De dierenverzorgers van Dierenrijk hebben alvast een voorselectie gemaakt met zowel mannelijke als vrouwelijke namen voor de pasgeboren chimpansee. Dierenliefhebbers kunnen hier stemmen op de leukste naam! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de babychimp? Kijk dan op deze speciale pagina voor alle updates!

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma