Dierenrijk begonnen met bouw chimpanseeverblijf

Nuenen, 27 maart 2016

Volop bedrijvigheid bij Dierenrijk, dé Familiedierentuin. In het dierenpark in Nuenen wordt momenteel keihard gewerkt aan de bouw van een groot binnen- en buitenverblijf voor een groep van ongeveer acht chimpansees. Met Pasen zijn er bovendien volop extra activiteiten bij Dierenrijk.
Met de bouw van het verblijf voor de chimpansees, de nieuwste bewoners van Dierenrijk die in juni arriveren vanuit Safaripark Beekse Bergen, is een investering van ongeveer 700.000 euro gemoeid.

Nick & Simon

Parkmanager Martin van Hees is erg tevreden over de bezoekersaantallen van de laatste weken. “Die zien er goed uit. Dat komt natuurlijk door het goede weer en vooral onze jonge ijsbeertweeling die we op basis van onze namenwedstrijd ‘Nick & Simon’ hebben genoemd. Het gelijknamige zangduo uit Volendam reageerde blij verrast. De zingende Nick & Simon toonden zich vereerd en komen vast nog eens langs bij hun naamgenoten.”

Op zondag 20 maart vond op Dierenrijk het grote Nick&Simon-Kraamfeest plaats. Van Hees vertelt: “Ook dat was weer een geslaagd en goed bezocht evenement. Ook van de komst van de chimpansees maken we straks weer iets leuks. Het verblijf komt vlakbij het entreeplein en wordt aan de indoor speeltuin vast gebouwd. Van daaruit kunnen bezoekers straks ook bij de chimpansees binnen kijken en spelenderwijs na-apen. De indoor speeltuin wordt in combinatie met het verblijf geheel gethematiseerd en krijgt een nieuwe naam: ‘Indoor Apenkooien’.” Op www.dierenrijk.nl/chimpanseeverblijf staat een bouwblog waarin alle nieuwtjes worden bijgehouden en de vorderingen van het project te zien zijn.

Pasen

Natuurlijk wordt ook in Dierenrijk het paasfeest gevierd. Diverse diersoorten krijgen op zowel eerste als tweede paasdag een overheerlijke brunch voorgeschoteld. En natuurlijk kunnen bezoekers zich ook laten verwennen in het restaurant en genieten van het park, de dieren en de educatieve shows. Kijk op www.dierenrijk.nl/dierenshows voor het complete dagprogramma en de bijbehorende tijden. Van 25 tot en met 28 maart is er voor de kinderen bovendien een speciale speurtocht en vanaf 26 maart zijn er extra shows/activiteiten.

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma