Deejays Radio Veronica apenkooien in Dierenrijk

Nuenen, 1 juni 2016

Apenstreken. Daar krijgen bezoekers van Dierenrijk (dé Familiedierentuin) vanaf woensdag 15 juni nog meer dan voorheen mee te maken. Op deze dag – mét avondopenstelling – wordt namelijk het nieuw gebouwde binnen- en buitenverblijf voor een groep van zeven chimpansees geopend. Radio Veronica’s middagshow Martijn In De Middag (met dj Martijn Muijs en sidekick Nicky Verhage) verzorgt op 15 juni van 16.00 tot 20.00 uur een live-uitzending vanuit Dierenrijk. Die dag helpen onder anderen de dj’s Erik de Zwart en Jeroen van Inkel met het verzorgen van de dieren in het park, terwijl Nicky Verhage als razende reporter verslag doet. Ook wordt er een bezoekje gebracht aan de tijdelijk geopende Bananenbar.

Dierenrijk is op woensdag 15 juni vanwege de opening van het nieuwe chimpanseeverblijf tot 20.30 uur geopend. Ook burgemeester Link komt een kijkje nemen. Hij zal de nieuwe bewoners inschrijven in het bevolkingsregister van de gemeente Geldrop-Mierlo. Parkmanager Martin van Hees zal het register om 11.00 uur van grote hoogte via een tokkelbaan bij de burgervader bezorgen. Driehonderd leerlingen van basisschool ‘t Schrijverke uit Mierlo zijn daar op uitnodiging van Dierenrijk bij aanwezig.

Bouwblog

Met de bouw van het verblijf voor de chimpansees, die onlangs overkwamen vanuit Safaripark Beekse Bergen, was een investering van ongeveer 700.000 euro gemoeid. Op www.dierenrijk.nl/chimpanseeverblijf staat een bouwblog waarin alle nieuwtjes worden bijgehouden en de vorderingen van het project te zien zijn.

Parkmanager Martin van Hees vertelt: “Het verblijf is gesitueerd bij het entreeplein en is aan het nieuwe speelparadijs ‘Indoor Apenkooien’ vast gebouwd. Van daaruit kunnen bezoekers bij de chimpansees binnen kijken en de dieren spelenderwijs na-apen. Ook het buitenverblijf, een mooi groot eiland, ziet er prachtig uit. We maken er op 15 juni een feestelijke dag en avond van. Er is ook een mobiele klimrots aanwezig. Fantastisch ook dat Radio Veronica spontaan aanbood om van 16.00 tot 20.00 uur live te komen uitzenden en de handen uit de mouwen te steken bij het verzorgen van onze dieren in Dierenrijk! Zo helpen ze de verzorgers onder meer bij het schoonmaken van het buitenverblijf van de tijgers, het voeren van de ijsberen, chimpansees en ringstaartmaki’s en assisteren ze bij de olifantenshow en zeehondentraining.”

Erik de Zwart

Radio Veronica-Station Director en dj Erik de Zwart is enthousiast: “We vinden het hartstikke leuk dat de chimpansees worden vernoemd naar onze dj’s Jeroen van Inkel, Martijn Muijs, Dennis Hoebee, Gert Jan van Ackooij, Silvan Stoet, Michael Blijleven en ook mijzelf. Bij sommige zie ik overeenkomsten en dat brengt gegarandeerd wat apenstreken met zich mee in Dierenrijk.”

Het wordt voor Dierenrijk dus een hele bijzondere en muzikale dag op 15 juni. Iedereen die dan wil komen apenkooien met de nieuwste bewoners van Dierenrijk en de deejays van Radio Veronica is van 10.00 tot 20.30 uur dus van harte welkom! Om 17.10 uur is ook live op Radio Veronica te horen hoe het speciale Dierenrijk/Radio Veronica-fotobord bij het chimpanseeverblijf wordt onthuld. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn ook reportages over de deejays die helpen bij het verzorgen van de dieren te beluisteren. Maar het leukste is natuurlijk om zelf langs te komen!

Bananenbar

Dierenrijk exploiteert op 15 juni en 19 juni (Vaderdag) ook een tijdelijke Bananenbar bij het chimpanseeverblijf. Bij Dierenrijk houden we het qua entertainment natuurlijk netjes. Bezoekers (en natuurlijk vooral de vaders op 19 juni) kunnen er zelf aan de slag met bananen. Enkele Dierenrijk-babes begeleiden hen namelijk bij activiteiten zoals bijvoorbeeld banaanhappen, banaanslaan en banaanvangen. Meer informatie over het totale Bananenbar-concept volgt in een later persbericht.

Exclusieve beelden

De bouw van het chimpanseeverblijf krijgt steeds meer vorm. Bekijk hier exclusieve beelden!

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma