Dierenrijk sluit carnaval traditioneel af met haringhappen bij de ijsberen

Mierlo, 24 februari 2020

In Dierenrijk kunnen zowel bezoekers als dieren het carnaval op Aswoensdag traditioneel afsluiten. Bij de dierentuin in Mierlo kan er die dag namelijk om exact 11.11 uur haring gehapt worden bij de ijsberen.  

Bezoekers van de dierentuin worden bij het verblijf getrakteerd op de traditionele haring met uitjes. De ijsberenmoeder Frimas, vader Henk en hun twee jongen krijgen de haring verwerkt in speciale ijsjes.

Samen afsluiten  

“We zijn hier dol op carnaval en het wordt in de omgeving dan ook uitgebreid gevierd”, vertelt general manager Chantal Ermers. “We vinden het dan ook leuk om samen met onze bezoekers deze feestelijke periode op de traditionele manier af te sluiten. Net als de carnavalsvierders zijn ijsberen dol op haring en vandaar dat we deze traditie graag met hen delen.”

Haringhappen is dé manier om de carnavalstijd af te sluiten. Traditioneel begon na de feestelijkheden de vastentijd, een periode waarin geen vlees, maar nog wel vis mocht worden gegeten. Na het halen van het askruisje, als teken van boetedoening, gingen de carnavalsvierders op deze Aswoensdag samen een haring eten, om nog even terug te blikken op de afgelopen feestelijke periode en samen de volgende fase in te luiden.

 

 

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma