Dierenrijk heeft afscheid genomen van kraagberen

Mierlo, 22 februari 2022

Dierenrijk heeft afscheid moeten nemen van twee iconische bewoners. Kraagberen Morritz en Frederike zijn dinsdag 22 februari overleden. Het tweetal dat al dertien jaar in de dierentuin in Mierlo woonde, had al langere tijd last van gezondheidsproblemen. 

In 2008 verhuisden de dieren vanuit een dierentuin in Lissabon naar Dierenrijk. Door hun verblijf aan het begin van de wandelroute, waren ze een van de eerste dieren die de bezoekers tegenkwamen. “Vooral Morritz heeft vele uren bij het raam van zijn verblijf doorgebracht en trok dan graag de aandacht van de aanwezigen.” laat hoofd dierenverzorger Stephan Rijnen weten.

Portieren van het park  
“Veertien jaar lang waren ze de portieren van ons park. Heel veel bezoekers hebben van ze genoten”, vertelt Rijnen. “Maar ze waren oud en kampten al lange tijd met gezondheidsproblemen. We hebben daarom in overleg met de dierenartsen de moeilijke beslissing moeten nemen om ze in te laten slapen.” Met het overlijden van Morritz en Frederike leeft deze soort niet meer in Dierenrijk.

 

Ander nieuws uit dierenrijk Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma