• Overzicht nieuwsberichten vale gier Stanislav

Overzicht nieuwsberichten vale gier Stanislav

Onze gier Stanislav is begin 2021 naar Bulgarije verhuisd, waar hij in het voorjaar wordt uitgezet in de natuur. De gieren waren hier bijna uitgestorven, maar dankzij de inzet van onder andere Green Balkans is het gebied nu weer een veilige plek voor deze roofvogels om rond te vliegen, broedkoppels te vormen en hun jongen groot te brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de gebeurtenissen rondom Stanislav!

04/06/2021- Vale gier Stanislav uitgezet in Bulgarije

Vale gier Stanislav uit Dierenrijk is donderdag 3 juni uitgezet in een Bulgaars natuurgebied. Met de herintroductie van de gier draagt de Nederlandse dierentuin bij aan het vergroten van de populatie vale gieren in Bulgarije. Lees hier het volledige nieuwsbericht, of bekijk de video.

 

Vale gieren 1

22/04/2021- Vale gieren Dierenrijk opnieuw ouders geworden

In de gierenvolière van Dierenrijk is een vale gier uit het ei gekropen. Het jong werd eerder deze maand geboren na een broedduur van vijftig dagen. Lees hier het volledige nieuwsbericht

 

23/02/2021- Stanislav aangekomen in Bulgarije

Vale gier Stanislav is veilig aangekomen in Bulgarije. De roofvogel uit Dierenrijk vertrok maandag 8 februari naar zijn nieuwe thuis, het opvangcentrum van Green Balkans. De Mierlose dierentuin werkt met deze organisatie samen aan de herintroductie van Stanislav in het wild. Lees hier het volledige nieuwsbericht, of bekijk de video.

 

 

Dierenrijk-vale-gier-stanislav-2

04/02/2021 – Vale gier vertrekt naar Bulgarije

Dierenrijk zwaait volgende week vale gier Stanislav uit richting Bulgarije. De roofvogel wordt daar dit voorjaar uitgezet in de natuur. Op deze manier draagt het park in Mierlo bij aan het behoud van de populatie Europese gieren in Bulgarije. Lees hier het volledige nieuwsbericht

 

10/12/2020 – Dierenrijk maakt zich op voor uitzetten

Dierenrijk kan zich gaan klaarmaken voor het uitzetten van vale gier Stanislav. Alle papieren voor het vertrek van de roofvogel zijn rond en de gier zal binnenkort naar Bulgarije vertrekken. Daar zal de vale gier uiteindelijk losgelaten worden om zo bij te dragen aan het behoud van de populatie Europese gieren in het Zuidoost-Europese land. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

 

Vale-gier

23/03/2020 – Vale gier Stanislav uit ei gekropen

In Dierenrijk is deze maand een vale gier geboren. Na een broedduur van 50 dagen is het jong uit het ei gekropen, waarna bleek dat het een mannetje is. Het kuiken heeft de naam Stanislav gekregen. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

 

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma