• Dierenrijk opent gloednieuw neushoornverblijf

Dierenrijk opent gloednieuw neushoornverblijf

Dierenrijk ontvangt vanaf 6 juli 3 zeldzame Indische neushoorns. Voor hun komst is een volledig nieuw neushoornverblijf gebouwd.

Drie Indische neushoorns in Dierenrijk

 

Vanaf zaterdag 6 juli kun je in Dierenrijk drie Indische neushoorns bewonderen in een gloednieuw neushoornverblijf. Het gaat om twee dames op leeftijd, Narayani en Jhansi, en één jong mannetje, Gainda. De twee vrouwtjes zijn afkomstig uit Tiergarten Berlin en het mannetje uit ZooParc de Beauval. De twee vrouwtjes zijn tijdelijk in Dierenrijk, zij zullen in oktober 2021 weer teruggaan naar Berlijn. Tegen die tijd zal een ander vrouwtje naar Dierenrijk komen, zodat er een koppel gevormd kan worden.

Tickets met korting

Een gloednieuw verblijf

Het nieuwe verblijf van de neushoorns is al volledig ingericht op het huisvesten van een complete familie. Dit is het enige verblijf in Nederland waar jonge neushoorns geboren kunnen worden. Verder bestaat het verblijf uit verschillende perken, omdat Indische neushoorns solitaire dieren zijn. Door het bouwen van verschillende perken, kunnen de neushoorns zich terugtrekken. Daarnaast houden ze, in tegenstelling tot Afrikaanse neushoorns, erg van water. Daar is het binnen- en buitenverblijf ook op ingericht met de aanleg van speciale waterpartijen.

Je vindt het nieuwe neushoornverblijf helemaal achterin het park.

Vier nieuwe diersoorten in Dierenrijk

De Indische neushoorn is een nieuwe diersoort in Dierenrijk. Hierin zijn ze niet alleen. In het verblijf zullen de neushoorns worden vergezeld door drie andere nieuwe diersoorten:

  • Zwijnsherten
  • Nijlgau’s
  • Visaya wrattenzwijnen

Al deze nieuwe diersoorten vind je samen in het nieuwe neushoornverblijf.

Geopend vanaf 6 juli

Kun jij ook niet wachten? Vanaf zaterdag 6 juli zijn de nieuwe dieren allemaal te zien in het gloednieuwe verblijf!

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma