• Komt een aap bij de dokter

Komt een aap bij de dokter

Vanaf 7 mei 2016 kun je meekijken met dierenarts Jacques Kaandorp tijdens een nieuw seizoen van ‘Komt een aap bij de dokter’!

Kijkje achter de schermen

nieuws-start-nieuw-seizoen-komt-een-aap-bij-de-dokter-dierenrijkIn het nieuwe seizoen van ‘Komt een aap bij de dokter’ wordt niet alleen het wel en wee van de ruim 1.400 dieren in Safaripark Beekse Bergen gevolgd, maar ook de apen, olifanten en cheeta’s in Dierenrijk!

Daar kijken we achter de schermen bij het werk van de dierverzorgers en dierenarts Jacques Kaandorp. Samen zorgen ze ervoor dat de dieren gezond zijn én blijven. En is er toch eentje ziek: dan komt Jacques. Met een spuitje, de blaaspijp, of zelfs het verdovingsgeweer. Dit alles om de dieren weer beter te maken. Maar die zitten niet altijd op de dierenarts te wachten, want het blijven wilde dieren.

Bekijk hier alle aflevering terug

Seizoen 7 bestaat uit 10 afleveringen en werden dit voorjaar op Omroep Brabant uitgezonden. Alle afleveringen zijn hieronder terug te zien!


Aflevering 10

In deze finale aflevering van ‘Komt een aap bij de dokter’ zien we hoe baby olifantje Mabida gewassen en gewogen wordt. Hoe zwaar denk je dat ze al is? En in Dierenrijk is een tijdje geleden twijfel ontstaan over het geslacht van de ijsbeertjes Nick & Simon. Misschien dat ze toch Nicky & Simone zouden moeten heten. Om er zeker van te zijn, ook in het kader van het fokprogramma, is er zelfs DNA onderzoek verricht. In deze finale aflevering van ‘Komt een aap bij de dokter’ wordt de uitslag bekendgemaakt!


Aflevering 9

In aflevering 9 van Komt een aap bij de dokter verstoppen de jonge wolven in Dierenrijk zich tussen de brandnetels. Ondertussen gaat dierenarts Jacques op spreekuur bij de gemsbokken in het safaripark en krijgt cheeta Raha een echo.


Aflevering 8

De leeuwen uit Safaripark Beekse Bergen gaan dit keer niet op safari, maar op expeditie! Tijdens deze aflevering volg je de verhuizing van zes Afrikaanse leeuwen naar ZooParc Overloon.


Aflevering 7

In deze aflevering moet dierenarts Jacques uit zien te vogelen wat te doen met een manke boomeend in de doorloopvolière. Verderop spant de kroonkraanvogel de kroon tijdens de (roof)vogelshow!


Aflevering 6

Dierenarts Jacques heeft afgelopen week weer drukke spreekuren achter de rug: jonge stokstaartjes ontwormen, een raaf met een ontstoken tong en een waterbok castreren. Tussendoor neem je een kraambezoekje bij de jonge rode panda’s in Dierenrijk en in Safaripark Beekse Bergen verwelkom je een nieuwe okapi!


Aflevering 5

Wat je van apen leren kunt? Neem maar eens een voorbeeld aan deze chimpansees in Safaripark Beekse Bergen. Vanaf 15 juni kun je ook van chimpansees in Dierenrijk leren… Verder in deze aflevering van ‘Komt een aap bij de dokter’ vertrekken er twee Siberische tijgers naar collegapark ZooParc Overloon!


Bouw chimpanseeverblijf – Exclusieve beelden

De bouw van het chimpanseeverblijf krijgt steeds meer vorm. Bekijk hier exclusieve beelden! Kom jij ook 15 juni?


Aflevering 4

Bewonder de trots van Safaripark Beekse Bergen: Afrikaans olifantje Madiba! De beelden van de geboorte is niet alleen heel leuk om te zien, maar ook zeer leerzaam. Ook voor andere dierentuinen; in Dierenrijk hopen we in de toekomst op een jong Aziatisch olifantje!


Aflevering 3

Weer een volle aflevering in Komt een aap bij de dokter! In Dierenrijk worden de leeuwen extra uitgedaagd tijdens de voedering. En kijken we in de stal bij de jonge geitjes; deze zijn inmiddels alweer verhuisd, want momenteel wordt hier hard gewerkt aan een verblijf voor chimpansees. Zij arriveren medio juni vanuit het safaripark naar Dierenrijk. In Safaripark Beekse Bergen worden de pootjes van de dik-dik gecontroleerd; of gaat het hier om een unieke tik-tik soort? De aflevering start bij het neushoornverblijf, want Bruno heeft een date in Parijs!


Aflevering 2

In deze tweede aflevering volg je de voorbereidingen op de verhuizing van een aantal Afrikaanse wilde honden in Safaripark Beekse Bergen. In Dierenrijk kijk je mee in de kraamkamer van de ijsberen; dit is de eerste en waarschijnlijk enige keer dat de verzorgers zó dichtbij de ijsbeertjes kunnen komen!


Aflevering 1

Tijdens deze allereerste aflevering van seizoen 7 volg je de voorbereidingen op de bevalling van olifant Punda in Safaripark Beekse Bergen. In Dierenrijk wordt een van de Java apen geopereerd. Tussendoor krijgen de hyena’s en gieren een ‘smakelijk’ hapje.

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma