• Kom de jonge ijsbeertjes ontmoeten in Dierenrijk!

Kom de jonge ijsbeertjes ontmoeten in Dierenrijk!

Dierenrijk heeft sinds kort twee jonge ijsbeertjes. Ze zijn al volop aan het spelen, rollen, zwemmen en ravotten en dat is hartstikke leuk om te zien. Kom de ijsbeertjes ontmoeten!

Bezoek de ijsbeertjes deze lente

Op 26 november 2018 is ijsbeer Frimas bevallen van twee ijsbeertjes. Op 27 februari 2019 mochten de jonge ijsberen voor het eerst hun buitenverblijf gaan verkennen! Sindsdien zijn ze daar dagelijks te zien. Ze zijn al volop aan het ravotten, spelen en zwemmen. Kom deze lente de ijsbeertjes ontmoeten voordat ze groot zijn!

Bestel tickets met korting

Wil je de ijsbeertjes zien opgroeien?

Abonnement

 

 

Bekijk hieronder alles over de ijsbeertjes


27 februari 2019 – IJsbeertjes in Dierenrijk voor het eerst naar buiten

Vandaag is een bijzondere dag voor de ijsberen in Dierenrijk. Ten eerste is het vandaag de internationale dag van de ijsbeer. Ten tweede mochten vandaag de jonge ijsbeertjes voor het eerst naar buiten! We moesten even wachten totdat ze durfden, maar uiteindelijk kwamen ze samen met mama naar buiten. Dit leverde ontzettend leuke beelden op, kijk je mee?

Vanaf vandaag zijn de ijsbeertjes te zien in het buitenverblijf! Kom jij ze ook bewonderen?

Bestel online tickets met korting


15 januari 2019 – IJsbeertjes groeien ontzettend hard

Bijna 1,5 maand geleden beviel moeder Frimas van twee ijsbeertjes. De twee jongen doen het ontzettend goed en groeien erg hard! Waar ze bij de geboorte ongeveer 600 gram wogen, gokken dierverzorgers nu dat ze ongeveer 3 tot 4 kilo wegen. De jongen kunnen nog niet echt lopen, maar zoals op de video hieronder is te zien, bewegen ze steeds meer. Het is nog wat wankel, maar je ziet ze al kruipen!


13 december 2018 – IJsbeertjes drinken bij moeder Frimas

De pasgeboren ijsbeertjes zijn al twee weken oud en groeien erg hard! Wanneer ijsberen worden geboren, wegen ze ongeveer 600 gram. Samen met mama blijven ze ongeveer 3 maanden in het hol totdat ze groot en sterk genoeg zijn om naar buiten te gaan. Ze wegen dan ongeveer 10 kilo. Moeder zorgt ervoor dat ze in de zomer en de herfst voldoende eet, zodat ze er (samen met de kleintjes) 3 maanden op kan teren.

Bekijk hieronder de video van drinkende ijsbeertjes. Groot zijn ze al hè?


7 december 2018 – Ice Ice baby, twee ijsbeertjes geboren in Dierenrijk!

In Dierenrijk is op 26 november 2018 ijsbeer Frimas bevallen van twee jongen! Het geslacht van de ijsbeertjes is nog niet bekend.

IJsbeer Frimas is maandag 26 november bevallen in het binnenverblijf. Het eerste jong werd om 19.15 uur geboren. Het tweede jong volgde wat later, namelijk om 19.57 uur. Zowel moeder als de jongen maken het goed! De vader van de jongen is ijsbeer Henk. Hij en Frimas zorgden al twee keer eerder voor een ijsbeertweeling in Dierenrijk: Noordje & Pixel en Nicky & Simone.

Het geslacht van de twee jonge ijsbeertjes is nog niet bekend. Dit wordt pas bekend over enkele maanden. De komende maanden zullen de jongen ook nog binnen blijven en komt er geen dierverzorger aan te pas. Als alles goed gaat, kunnen de twee jongen in het voorjaar van 2019 naar buiten. Gelukkig zijn er prachtige beelden van de geboorte!

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma