• Dierenrijk – Doe het zelf

Dierenrijk – Doe het zelf

Tussen alle schoolwerkjes door wil Dierenrijk jullie de ruimte geven om leuke dieren opdrachten te maken. De komende maandagen, woensdagen en vrijdagen zal er om 9.00 uur een Dierenrijk – Doe het zelf opdracht verschijnen op Facebook. Later zullen alle opdrachten ook terug te zien zijn op deze website.

Ga aan de slag met de opdrachten en houd onze Facebookpagina in de gaten want met sommige opdrachten kan een mooie prijs verdiend worden.

Opdrachten

Opdracht 1:
Doe het zelf! Ga op zoek naar dieren in jouw tuin en stuur ons een foto van het bijzonderste dier dat je hebt gevonden. Misschien kunnen onze dierverzorgers je wel iets vertellen over je vriendje uit de tuin. Upload de foto op Facebook door middel van een reactie en stel meteen jouw vraag!

Dierenrijk foto dier

Opdracht 2:
Van wie zijn deze oren? Herken jij de dieren uit het park? Laat ons in een reactie op Facebook weten welke dieren dit zijn of ontdek morgenmiddag via een nieuwe post welke dieren je had kunnen herkennen!

Opdracht 3:
Doe het zelf! Bouw een parcours voor bijvoorbeeld je konijn, hamster of schildpad en leg vervolgens zijn lievelingseten klaar. Wij zijn erg benieuwd naar de video’s op Facebook

Opdracht 4:
Doe het zelf! Voor iedereen die op zoek is naar iets leuks om binnen te doen hebben wij deze beren kleurplaat gemaakt. Veel plezier met het inkleuren van de beer, maak er iets moois van! Je kunt de kleurplaat printen om op de link onderaan de tekening te klikken.

Kleurplaat Dierenrijk

Opdracht 5:
Staarten in alle vormen en maten! Herken jij van welke dieren deze staarten zijn? Laat het ons in een reactie op Facebook weten welke dieren dit zijn. Wij zijn erg benieuwd naar jullie kennis!

Dierenrijk puzzelkennis

Opdracht 6:
Van wie zijn deze ogen? Herken jij deze dieren van zo dichtbij? Vertel ons welke dieren jij herkent op Facebook. Wij zijn erg benieuwd naar jullie kennis!

Dierenrijk puzzelkennis 2

Opdracht 7:
Doe het zelf! Voor iedereen die op zoek is naar iets leuks om binnen te doen hebben wij deze kleurplaten gemaakt. Veel plezier met het inkleuren van de verschillende dieren, maak er iets moois van! Je kunt de kleurplaten printen om op de link onderaan de tekening te klikken.

Dierenrijk kleurplaat 1

Kleurplaat Dierenrijk 1

Dierenrijk kleurplaat 2

Kleurplaat Dierenrijk 2

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma