Kraagbeer

Algemene informatie

Leefgebied
vooral in Zuid-Azië en ook in Rusland, Korea, Japan en op Taiwan
Voedsel
fruit, noten, planten en grassen, vlees, vissen, larven en honing
Levensduur
30 jaar
Gewicht
65 tot 150 kilo
Aantal jongen
2
Draagtijd
7 tot 8 maanden

Ruige vacht

Mijn zwarte vacht is ruig, vooral rond mijn nek. Staat wel deftig zo’n kraag! Op 2 plekken heb ik een lichte kleur. Zie jij waar?

Nachtbraker

Overdag lig ik graag te slapen in een holle boom of grot. Zoeken naar voedsel doe ik meestal als het donker is. Ik ga dan in mijn eentje op pad en kom op veel plaatsen, want ik ben een goede klimmer en zwemmer.

Oppassen!

Jammer dat ik in de natuur de prooi van een tijger ook lekker vind. Als die bij zijn prooi terugkomt, zou hij mij kunnen aanvallen. Opletten geblazen dus! In sommige landen in Zuidoost-Azië tappen mensen bij kraagberen gal uit de buik. Dit wordt gebruikt als middel tegen koorts en ontstekingen… Dus ook voor mensen pas ik op.

“Overdag lig ik graag te slapen in een holle boom of grot.”

De dieren van Dierenrijk Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma