• Chimpanseeverblijf

Chimpanseeverblijf

Nieuwe bewoners !

Dierenrijk is begin dit jaar gestart met de bouw van een nieuwe chimpanseeverblijf. Dit verblijf is 15 juni officieel geopend. Het eindresultaat zie je in het onderstaand filmpje.

2 juni – Exclusieve beelden!

De bouw van het chimpanseeverblijf krijgt steeds meer vorm. Bekijk hier exclusieve beelden! Kom jij ook 15 juni?

Daarnaast is er ook een leuke ontwerpschets van het verblijf. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

25 mei – Indoor Apenkooien

De afgelopen 2 weken heeft het werk vooral binnen plaatsgevonden. De linker foto van 17 mei en de rechter foto is van 23 mei. De vloer is gestort, de muren zijn gestuukt, binnen en buiten wordt geschilderd, de muur tussen het Indoor Apenkooien en het binnenverblijf is doorgebroken en daar is nu een glaswand geplaatst. Daarnaast wordt in Indoor Apenkooien het grote klimtoestel aangepast. Dit kun je zien op de foto van het binnenverblijf.

chimpanseeverblijf-13 chimpanseeverblijf-14

chimpanseeverblijf-binnen-13


9 mei – Panelen bevestigd en betonvloer gestort

Op de buitenmuren zijn groene sandwich panelen bevestigd. Binnen is de betonvloer gestort.

chimpanseeverblijf-12


2 mei – werkzaamheden binnenverblijf

In het buitenverblijf zijn klimbomen en rotspartijen aangebracht. De komende weken zullen de werkzaamheden vooral plaatsvinden in/om het binnenverblijf. Afgelopen week zijn er onder andere dakplaten gelegd en is de buitenmuur afgemetseld. Stapels met isolatieplaten kun je nu zien liggen op het dak.

chimpanseeverblijf-10 chimpanseeverblijf-11


15 april – achtermuur gemetseld

De achtermuur van het binnenverblijf is gemetseld en de contouren van het wandelpad aan de achterzijde zijn al zichtbaar.

chimpanseeverblijf-9


19 april – staalcontructie dak

De staalconstructie voor het dak van het binnenverblijf wordt geplaatst. De gracht rondom het buitenverblijf wordt verder uitgegraven.

chimpanseeverblijf-8


11 april – nieuwe gracht

De buitenmuren van het binnenverblijf staan voor een deel. Het zand wat op een bult ligt aan de rechterkant van de foto is uitgegraven uit de nieuwe gracht die wordt aangelegd rondom het buitenverblijf. Met dit zand wordt het buitenverblijf van de olifanten straks opgehoogd.

chimpanseeverblijf-7


6 april – storting beton

Deze week wordt er onder andere beton gestort. Ongeveer in het midden van de foto zie je een aantal ijzerkleurige vierkanten. Dit zijn de kozijnen voor deuren en ramen.chimpanseeverblijf-6

Ondertussen wordt er ook nagedacht over het thema. De buitenzijde van het binnenverblijf krijgt een Afrikaans tintje. Bezoekers kunnen straks ook vanuit de gethematiseerde binnenspeeltuin bij de chimpansees binnen kijken, maar ook nog steeds spelen. De naam wordt daarom gewijzigd in ‘Indoor Apenkooien’.


1 april – fundering binnenverblijf gelegd

Een deel van de fundering van het binnenverblijf is gelegd en een deel van de buitenmuur staat. Het graafwerk wordt gedaan om het landschap van het buitenverblijf te vormen en de oude waterpartij is gedempt.

chimpanseeverblijf-4 chimpanseeverblijf-5


14 maart 2016 – afwateringsinstallatie geplaatst

Nog een aantal bomen zijn verwijderd en er is een afwateringsinstallatie geplaatst.

chimpanseeverblijf-3


29 februari 2016 – bouw is gestart!

De bouw van het nieuwe chimpanseeverblijf is gestart! De bouwhekken zijn geplaatst en het eerste grond en sloopwerk is begonnen. Met de bouw van het verblijf is een investering van ongeveer 700.000 euro gemoeid. In juni moet het verblijf klaar zijn, dus houd de pagina in de gaten.


7 januari 2016 – kinderboerderij afgebroken

Voordat de schop in de grond gaat voor de bouw van het verblijf worden er eerst voorbereidingen getroffen. De kinderboerderij is afgebroken en het tractorspeeltoestel dat daar stond is naar het gedeelte in het park verplaatst met de witte geiten. Daarnaast is het oude hekwerk verwijderd evenals een aantal bomen en planten. Bekijk hieronder de eerste foto’s!

Lees hier ook het volledige persbericht.

chimpanseeverblijf-1chimpanseeverblijf-2

De mooiste tijd beleef je bij Dierenrijk, onderdeel van Libéma